Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J42o34s69e80f 56P92o97t38r

28. 11. 2015 0:53

Autor nám tady představuje hinduistickou filozofii, která oslovuje i některé příslušníky evropského civilizačního okruhu.

Hinduismus a vedle toho  i budhismus vytvořili Ariové, nám Slovanům  příbuzní (védu = vědy, jóga= jho...), kteří ve starověku opustili svou evropskou domovinu a dostali se až do oblastí, kde dneska je Irán, Afganistán, Indie. V Indii, pravděpodobně pod vlivem nesnesitelného tropického klimatu vytvořili filozofii, která je v příkrém protikladu evropského myšlení.

Život je utrpení, podmiňované žádostmi člověka, východiskem je potlačit život, být pasivní, podvolit se osudu, nesnažit se, skoncovat se životem rozplynutím a zhasnutím v nirváně. Evropská civilizace tvrdila, život je dar, musíme se snažit, žádný osud neexistuje,  jen vůle zlepšit život, konečným cílem je  na základě dodržování morálních zásad život po boku Stvořitele.

Otázkou je, která z těchto pohledů na lidskou existenci je normálnější.

Evropská civilizace vytvořila  prostředí pro vznik demokracie, vědy, nanejvýš dokonalého umění, průmyslové výroby - entit, kterými bývalá evropská civilizace nyní dobývá svět.

Hinduistická a budhistická tradice je rozšířena v oblastech, které se vyznačují maximální chudobou, nepořádkem a špínou.

0 0
možnosti
JR

J12a41r11a 36R32a40n13k

29. 11. 2015 5:55

A k hinduismu konvertovala ted byvala konvertitka islamu, Beatrice Radosa....je to same hop sem, ho tam:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 631x
Hudebník zabývající se relaxační meditační a duchovní hudbou s využitím akustických nástroju zapadních i etnických. Publicista a recenzent v oblasti hudby a duchovních věd. Učitel jogy, tantry a dalších duchovních směrů.

Seznam rubrik